• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

KLINIKA E KIRURGJISË MAKSILOFACIALE


Klinika e Kirurgjisë Maksillofaciale është hapur me 21 Mars 1983. Veprimtaria e Klinikës zhvillohet në tri lëmi : arsimore, shëndetësore dhe kërkimoro-shkencore. Në këtë Klinikë zhvillohet mësimi teorik dhe praktik për studentët e Degës së Stomatologjisë dhe të Degës së Mjekësisë. Mësimi zhvillohet nga stafi akademik i punësuar në Fakultetin e Mjekësisë- Dega Stomatologji. Është qendër ku kryhet specializimi i Kirurgjisë Maksillofaciale si dhe turnuset për specializim nga lëmitë e stomatologjisë dhe mjekësisë së përgjtishme (Kirurgjia Orale, Protetika, Ortodoncia, , Sëmundjet e Gojës, Orl, Oftalmologji, Kirurgji Plastike etj.)
Në këtë Klinikë mjekohen pacientë me këto patologji: tumorët, traumat, anomalitë kongjenitale, disgnatitë, infeksionet etj.. Në kuadër të klinikës funksionon ambulanca specialistike. Ambulanca punon cdo ditë pune dhe nëpër të kalojnë rreth 10.000 pacientë branda vitit.  Në klinikë janë 32 shtretër ku gjatë vitit përafërsisht hospitalizohen 700 pacientë.Operohen rreth 1100 raste brenda vitit qoftë ne anestezion lokal apo të përgjithshëm.
Prej vitit 1999 kanë filluar bashkëpunimet intenzive me qendrat rajonale (Shqipëri, Kroaci, Maqedoni) dhe Europiane (Gjermani-Dresden, Itali, Irlande, Turqi) si dhe SHBA të cilët edhe kanë organizuar simpoziume se dhe trajnime të stafit.
Klinika ne mënurë të vazhduar organizon ngjarje shkencore si,  kongrese, simpoziume dhe konferenca me pjesëmarrje vendore dhe ndërkombëtare.

Shërbimet që ofrohen në Klinikën tonë janë:
-Trajtimi i lëndimeve të gojës, nofullave dhe fytyrës
-Trajtimi i tumoreve të gojës, nofullave dhe fytyrës
-Trajtimi i infeksioneve dentogjene dhe jodentogjene
-Trajtimi i disgnative, gjegjësisht crregullimeve të raporteve ndërnofullore
-Trajtimi i anomalive të lindura  të gojës, nofullave dhe fytyrës dhe i sëmundjeve tjera të rralla të këtij regjioni.

Sipas organogramit Klinika është e ndarë në:
1.Ambulanca Specialistike dhe zyra e pranimit te pacientëve.
2.Reparti i Traumatologjisë.
3.Reparti i Onkologjisë.
4.Reparti për Deformitete Orofaciale dhe Ortognatike.
5.Blloku Operativ.
6.Njësia Gjysëmintensive dhe Reanimimi.

NE KLINIKEN E KIRURGJISE MAKSILLOFACIALE JANE TE PUNESUAR GJITHSEJ 29 PUNETORË PREJ TYRE

11 SPECIALISTE KIRURG MAKSILLOFACIAL:

Kontakt: +383385006003006

PROF.ASS.DR.MERGIME PREKAZI LOXHA   1973   DREJTORESHE  E KLINIKES

   SPECIALISTE E KIRURGJISE MAKSILLOFACIALE     

   DR.NIJAZI HETA  1960 U.D.SHEF I REPARTIT-SPECIALIST I KIRURGJISE  MAKSILLOFACIALE

DR.ARSIM KELMENDI  1963  SHEF I SALLES OPERATIVE=SPECIALIST I KIRURGJISE  MAKSILLOFACIALE

U.D  DREJTORESHA E INFERMIEREVE  SHPRESA PIREVA SOPI 

KRYEINFERMIERE E SALLES  HAVA SYLEJMANI

TAHA VEZGISHI = ADMINISTRATOR I KLINIKES

tahavezgishi54@gmail.com

Prof.Ass.Dr.Mergime Loxha

Dr.Fëllanza Gjinolli

Dr.Nijazi Heta

Dr.Arsim Kelmendi

Dr.Shkelzen Komoni

Dr.Alban Olluri

Dr.Kreshnik Musa

Dr.Ramiz Feka

Dr.Milot Ademaj

Dr.Leminot Salihu

Dr.Shkelzen Ibishi

 

Orari i vizitave specialistike ne ambulanten specialistike te Klinikes se Kirurgjise Maksillofaciale:

8.00-13.00  pauza  10.00-11.00.

E Hene :  Prof.ass.de.Mergime Prekazi Loxha  ;   dr.Alban Olluri

E Marte: dr.Nijazi Heta ; dr.Milot Ademaj

E Merkure: dr.Fellanza Gjinolli ; dr.Kreshnik Musa;  dr.Shkelzen Ibishi

E Enjte: dr.Shkelzen Komoni  ;  dr Leminot Salihu

E Premte:Mr.sci.dr.Arsim Kelmendi   ;   dr.Ramiz Feka