• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

KLINIKA E KIRURGJISË VASKULARE


Klinika e Kirurgjisë  Vaskulre  si  shërbim i  kirurgjisë  vaskulare  në  kuadër të   Klinikës së  Kirurgjisë  ka filluar   punën   në  shator të vitit 1973,  ndërsa   një  numër i operacioneve   vaskulare  janë  realizuar  edhe     në  vitin 1972  në kuadër te  Klinikës së  Kirurgjisë .  Themelues  i  Klinikës  së Kirurgjisë Vaskulare  në  ketp  vite   ishte   Prof Gazmend  Shaqiri   me    ekipin e tij   Prof. Zenel Kelmendi, Prof .Sadri  Bajraktari, ndërsa disa vite më vonë në ketë ekip janë inkuadruar edhe  Dr . Eshref Osmani, Dr  . Hasim Salihu, Dr . Fatmir Dalladaku, dhe  Dr. Aziz  Pollozhani .
Instrumentare  e parë në kirurgjinë vaskulare ishte Raba Aliu, e cila edhe sot punon  neë Kliniken e Kirurgjisë vaskulare.

Klinika e kirurgjise vaskulare

Stafi:

 

Mr.sc. Dr. Hajriz Rudari, drejtor i Klinikës

Mr.sc. Dr. Elmi Olluri, shef i Klinikës

 

Dr. Daut Çejku, kirurg vaskular

Dr.sc. Med. Harieta Zherka – Saraçini, kirurg vaskular

Ass. Dr.sc. Lulzim Vokrri, kirurg vaskular

Prof. Ass. Dr. Luan Jaha, kirurg vaskular

Mr.sc. Dr. Bekim Ademi, kirurg vaskular

Ass. Dr.sc. Laura Leci – Tahiri, kirurg vaskular

Dr. Burim Ukeperaj, kirurg vaskular

Dr. Driton Parduzi, kirurg vaskular

Dr. Ahmet Cani, kirurg vaskular

Dr. Ramë Gashani, kirurg vaskular

Dr. Edon Zylfiu, kirurg vaskular

 

Zahir Uka, kryeteknik i Klinikes

Hadije Merovci – Maxhuni, kryeinfermiere e repartit

Lista e procedurave dhe sherbimeve ne Kliniken e kirurgjise vaskulare

 

 

 

Nr

Procedurat dhe sherbimet

IC Kodi

Resekcioni i aneurizmës së aortës abdominale

 

Resekcioni i anerizmave ne arteriet e ekstremiteteve

 

Resekcioni i aneurizmave viscerale dhe renale

 

Bypass aortobifemoral

 

Bypass iliofemoral

 

Bypass axillofemoral

 

Bypass femorofemoral (cross over)

 

Bypass Femoropopliteal

 

Bypass Femorokrural

 

Bypass me arteriet viscerale

 

Trombembolektomia sipas Fogartit e arterieve te esktremiteteve

 

Trombendarterektomia e arteries karotis

 

Trombendarterektomia e arterieve periferike

 

Bypass karotidosubklavian

 

Transpozicion i a. subclavia

 

Bypass në ekstremitetet e sipërme

 

Resekcioni i brinjës së parë

 

Simpatektomia cervikale

 

Simpatektomia lumbale

 

Tiroidektomia

 

Fistula AV per dialize

 

Resekcioni i aneurizmës së fistulës arteriovenoze

 

Fistula  Brachio/basilica

 

Transpozicioni i FAV  brachio/basilica me  Superficilaizim

 

Vendosja e kateterit qendror për dializë

 

Vendosja e kateterit për dializë peritoneale

 

Vendosja  e port a cath sistemit

 

Stripping i VSM per vena varikoze

 

Ablacioni i venave varikoze me radiofrekuence (RFA)

 

Preparimi i venës periferike

 

Ekscizion i malformacioneve arteriovenoze

 

Dezartikim koksofemoral

 

Amputimi femoral

 

Amputimi krural

 

Amputimi i shputës

 

Amputimet e gishtërinjëve

 

Trajtimi i  Trombozave  venoze

 

Excisioni  i tumoreve ne  afersi dhe me infiltrim  te eneve te gjakut

 

Biopsi te gjendrave te infiltruata  ne vaza

 

Urgjencat kirurgjike vaskulare

 

Trauma  vaskulare

 

Trajtimi  i shputes  dabetike

 

Biopsi te eneve te gjakut

 

44.   

Ultrazeri i eneve te gjakut

 

 Orari i punës në Ambulanca Specialistike

 

Kirurgu

Ora

 

 

E hënë

 

 

Dr. Harieta Zherka

08 - 11

 

 

Dr.Laura Leci

11 – 13

 

E martë

 

Dr. Daut Çejku

08 - 11

 

 

Dr. Hajriz Rudari

11 – 13

 

E merkure

 

Dr. Bekim Ademi

08 - 11

 

 

Dr. Driton Parduzi

11 – 12.30

 

 

Dr. Ahmet Cani

12.30 – 13.30

 

E enjte

 

Dr. Lulzim Vokrri

08 - 11

 

 

Dr. Burim Ukeperaj

11 – 12.30

 

 

Dr. Rame Gashani

12.30 – 13.30

 

E premte

 

Dr. Elmi Olluri

08 - 11

 

 

Dr.Luan Jaha

11 – 13

 

 

Dr. Edon Zylfiu

13 – 14

 

 

 

 

Shef i Klinikës së kirurgjisë vaskulare

Mr.sc. Dr. Elmi Olluri

 

Drejtor i Klinikës së kirurgjisë vaskulare

Mr.sc. Dr. Hajriz Rudari