• Emergjenca

  +381 38 500 600
 • Lagjia e spitalit

  Prishtine, 10000
 • I hapur

  24/7

KLINIKA E  NEFROLOGJISË


Klinika e Nefrologjise eshte njësi organizative e SHSKUK/QKUK e dale nga Klinika e semundjeve te brendehme ne baze te nenit 12 pika 3.10 te Statutit te QKUK-se te aprovuar nga themeluesi – Ministria e Shendetesise e Republikes se Kosoves.
Klinika e Nefrologjise shfrytezon hapesirat e tashme te ish Sherbimi te Nefrologjise dhe HD ne kuader te ish Klinikes Ineterne, kati IV dhe aneksi te ndertuar te katit perdhese te ish Klinike Interne me dhoma te semureve, nyjet sanitare sipas standardeve, zyret e personelit shendetesor si dhe kabineti per qasje te eneve te gjakut, (plasimi i KVQ, aplikimi i AV – fistulave)

Drejtoria e Klinikes se Nefrologjise:

 • Drejtori i Klinikes se Nefrologjise:   dr. sci.  Venera Hasangjekaj
 • Kryeinfermierja Klinikes se Nefrologjise: Zonja Ilimije Mustafa – Ahmeti
 • Administratorja e Klinikes se Nefrologjise: Zonja Valbona Gashi
 • Kolegjiumi i klinikes se Nefrologjise

Menagjimi i klinikes do te jete:

 • Shefi i Repartit te Nefrologjise: prof ass dr sci Ibrahim Rudhani

 •   Kryeinfermieria e Klinikes se Nefrologjisë: Z Ilimije Mustafa – Ahmeti, U.D.                                     
 •   Kolegjiumi i klinikes se Nefrologjise ( i perbere nga drejtori i klinikes dhe Shefat e reparteve dhe kryeinfermierja e klinikes se Nefrologjise)
 1. Reparti i Nefrologjise me hipertension, 24 shtreter, 4 mjeke dhe 7 infermiere
 2. Njesia e hypertensionit me 4 shtreter, udhehiqet nga mjeket e reparti dhe infermieret e repartit paraqet njesine e diagnostkimit dhe trajtimit te hipertensionit renovaskular.
 3. Njesia gysemintenzive me 4 shtreter, udhehiqet nga mjeket e reparti dhe infermieret e repartit paraqet kujdesin intenziv dhe mjekimin me infuzione transfuzioone oksigjenoterpa, gjendjet komatoze dhe prekomatoze te semureve uremike, terrapine me imunosupresiv dhe kimioterapine.
 4. Njesia per semundje nefrologjike si atyre herediatare (trasheguese), semundjeve sistemike, Glomerulopative,
 5. Njesia e kabinetit Eko diagnostik dhe intervent si biopsia e veshkes per diagnostikim dhe trajtim si dhe punksioni i kistave.
 6. Njesia e Dializes peritoneale ka 1 shrat  ku punohet me 4 nderrime nje mjek kujdestar dhe nje inefrmiere
 7. Ambulanaca specialistike Nefrologjike si dhe e posttransplatuarve kryhen vizita ambulatore specialistike, vizita konsultative ne Qendren Emergjente si dhe ne te gjitha klinikat e QKUK,  dhe percjelleja e te semuarve per mjekim te vazhdueshme si dhe diagnostike laboratorik dhe ultrasonografike.
 8. Reparti i Hemdodializes ka gjithsej 65 shreter, 7 mjeke dhe 45 inefrmiere
 9. Njesia e Hemodializes akute ka 4 aparate, nje mejk dhe nje infermier ku trajtohen rastet akute me HD.
 10. Njesia e Hemodializes kronike (1) ka 44 aparate ku punojn ne tri turne (nderrime) dy mjeke, 34 inefrmiere, 2 serviser.
 11. Njesia e Hemodializes kronike (2) ka 15 aparate ku punojn ne dy turne (nderrime), nje mjek, 11 infermiere, 2 serviser.
 12. Kabineti per Qasje te eneve te gjakut ka nje shtrat kirurgjik, 2 infermiere dhe nje mjek kujdestar.
 1. Ne raste emergjente kryhen punet e permendura sipas organizimit ne Klinike si qe eshte gatishmeria nje javore e ekipeve mjekesore nje mjek nje infermiere dhe nje teknik i aparateve

PS: Qendra (1) HD eshte me seli ne QKUK kurse qendra e HD (2) eshte me seli ne Kodren e Trimave – Prishtine

 1. Shef i Reparti te Nefrologjise me hipertension, kujdesit gjysemintenziv dhe Dispanzerit (ambulances specialistike)

Nefrologjike eshte: P rof ass dr sci Ibrahim Rudhani
     Pergjegjes  i dializes peritoneale: dr Venar Hasangjekaj, mr sci – interniste – nefrologe

 • Pergjegjese e HD kronike: dr Shpresa Sllamniku – Syla, interniste – Nefrologe                                  
 • Pergjegjese e Dializes akute Kabinetit invaziv: dr Hajrije Korqa-Zatriqi, mr sci, interniste-nefrologe
 • mjeket tjere te repartit te Hemodializes nje (1) jane:
  • dr Siada Selmani, interniste – subspecializante
  • dr Saud Imeri, internist – subspecializant
  • dr Miloreta Tolaj, Avdiu, interniste – nefrologe
  • dr Mirlinda Ajeti, interniste – HD 2 (sipas orarit te punes ne kete qender) e sipas nevojes e zevendesojne mjeket e grupit perkates.

Kujdestari e Klinikes se Nefrologjise organizohet bashkarisht nga mjeket e Klinkes  se Nefrologjise,
Hematologjise, Reumatologjise dhe Endokrinologjise sipas orarit te percaktuar paraprakisht.
PS: Gjate tere mujit ekziston orari i gatishmerise se personelit shendetesor dhe teknik per nevoja te HD akute qe mbulohet nga personeli i Klinikes se Nefrologjise.

VII.  Gjithsej numri i stafit punues ne Kliniken e Nefrologjise eshte:

 • Mjeke subspecialist 8
 • Mjeke specialist  3
 • Infermiere 56
 • Serviser (punetor teknik per mirmbajtje te aparatures se HD), 4 –  2 ne QKUK dhe 2 ne Koder te Trimave
 • Dy punetore ndihmes (bartes)

PS:

 • Ne ambulancen specialistike nefrologjike dhe ate per percjelljen e te post transplantuarve te veshkes punojne mjeket sipas orarit te caktuar paraprakisht nga drejtori i klinikes bashke me Kolegjiumin e nefrologjise.
 • Orari i Gatishmerise per mbulim te sherbimeve te veqanta te Nefrologjise gjate nje muaji behet nga drejtori i klinikes.
 • Ne çdo repart parashihet te kete shefin i cili i pergjigjet drejtorit te Klinikes se Nefrologjise, po ashtu çdo repart duhet te kete kryeinfermireret qe i pergjigjen Kryeinfermieres se Klinies se Nefrologjise

Legjenda:

 • Hemodializa (1) eshte e vendosur ne hapsirat e QKUK
 • Hemodializa (2) eshte e vendosur ne Kodren e Trimave

Propozimet e klinikes jane:
Te organizohen kujdestarit te veçanta ne nivel te Klinikes se Nefrologjise per shkake te specifikave te punes ne hemodialize
Te aprovohet propozimi per nje kryeinefrmiere ne nderrimin e pasdites ne HD nga se ka afersisht 15 infermiere ne kete nderrim
Te shtohet edhe nje nderrim i infermiereve (4  infermiere ) per repartin e Nefrologjise pasi kryehet dializa peritoneale dhe te planifikohet kujdesi gjysemintenziv dhe te paguhet koha e gatishmerise si teresi. 

Lista me emrate e stafit mjekesor dhe jo mjekesor te klinikes se Nefrologjise

NrEmri dhe mbiemriPozita dhe aktivitetet ne kliniken e Nefrologjise
1Prof.ass.dr. Ibrahim Rudhanishef  i repartit në nefrologji
2Dr. Venera Hasangjekaj, mr.sciUD. Drejtor Nefrologji-  Mjeke specialiste në nefrologji
3Dr. Hajrije Zatriqi, mr.sciMjek ne HD qendra 1
4Dr. Shpresa SllamnikuMjek ne HD qendra 1
5Dr. Saud ImeriMjek ne HD qendra 1
6Dr. Siada KastratiMjek ne HD qendra 1
7Dr. Mimoza BerbatovciMjek ne repartin e Nefrologjise
8Dr. Vjollca GodanciMjek ne repartin e Nefrologjise
9Dr. Miloreta TolajMjek ne HD qendra 1
10Dr.Mirlinda AjetiMjek ne HD qendra 2
11Ilmie Mustafa -AhmetiKryeinfermiere e Klinikes  se Nefrologjise
12Hasime ZeneliKryeinefrmiere e repartit te nefrologjise
13Drita LeciInfermiere e repartit te Nefrologjise
14Albana ZeqaInfermiere e repartit te Nefrologjise
15Makfire GashiInfermiere e repartit te Nefrologjise
16Shera BytyqiInfermiere e repartit te Nefrologjise
17Miradije SadikuInfermiere e repartit te Nefrologjise
18Ylbere MulajInfermiere e repartit te Nefrologjise
19Sabile MujiInfermiere e repartit te Nefrologjise
20Merita SinanaiInfermiere e repartit te Nefrologjise
21Nezahate PotokuInfermiere e repartit te Nefrologjise
22Nazmije SylaInfermiere e repartit te Nefrologjise
23Aferdita ImeriInfermiere e ambulances specialistike  Nefrologjike
24Murtez JashariKryeteknik i repartit i Hemodialies
25Abit ZeqiriTeknik i repartit i Hemodialies
26Salihe PacolliInfermiere ne Hemodialize
27Batishahe GrajcevciInfermiere ne Hemodialize
28Ferdane GervallaInfermiere ne Hemodialize
29Zekie SadikuInfermiere ne Hemodialize
30Fikrije QorolliInfermiere ne Hemodialize
31Lumnije AdemiInfermiere ne Hemodialize
32Shkurte DubovaInfermiere ne Hemodialize
33Sami NurediniTechinician on Hemodialysis
34Evgjenije PajazitiInfermiere ne Hemodialize
35Melihate GashiInfermiere ne Hemodialize
36Imrane ZeqiriInfermiere ne sallen e intervenimeve ne Hemodialize
37Sheqere BerishaInfermiere ne sallen e intervenimeve ne Hemodialize
38Valbona MollopolciInfermiere ne Hemodialize
39Njomeza MaliqiInfermiere ne Hemodialize
40Blerina FetahuInfermiere ne Hemodialize
41Hanife TopalliInfermiere ne Hemodialize
42Nurie DemolliInfermiere ne Hemodialize
43Ajete NeziriInfermiere ne Hemodialize
44Vjollca RexhepiInfermiere ne Hemodialize
45Lirime HoxhaInfermiere ne Hemodialize
46Xhevahire DukajInfermiere ne Hemodialize
47Ibadete IbrahimiInfermiere ne Hemodialize
48Iliriana BerishaInfermiere ne Hemodialize
49Naime DragushaInfermiere ne Hemodialize
50Fatime BerishaInfermiere ne Hemodialize
51Lirije SopjaniInfermiere ne Hemodialize
52Mevlude ArifiInfermiere ne Hemodialize
53Kimete HasaniInfermiere ne Hemodialize
54Vezire AvdiliInfermiere ne Hemodialize
55Besa MuasajInfermiere ne Hemodialize
56Safete IsmajliInfermiere ne Hemodialize
57Luljeta MusliuInfermiere ne Hemodialize
58Ismet MulolliTeknik e aparateve ne  Hemodializes
59Xhevat HalitiTeknik e aparateve ne  Hemodializes
60Fatmire AhmetiKryeinefrmiere e repartit te hemodializes ne  Kodren e Trimave – Prishtine
61Drita GashiInfermiere ne Hemodialize
62Halide AdemiInfermiere ne Hemodialize
63Shpresa JakupiInfermiere ne Hemodialize
64Njomeza MehmetiInfermiere ne Hemodialize
65Berat MalokuTeknike ne Hemodialize
66Lindita GashiInfermiere ne Hemodialize
67Nazmije EleziInfermiere ne Hemodialize
68Mihrije HasaniInfermiere ne Hemodialize
69Valdete BehramiInfermiere ne Hemodialize
70Bukurije OsmoniInfermiere ne Hemodialize
71Naser KrasniqiTeknik e aparateve ne  Hemodializes
72Alban HasaniTeknik e aparateve ne  Hemodializes
73Alban HasaniTeknik e aparateve ne  Hemodializes