• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

KLINIKA E ONKOLOGJISË MJEKËSORE

 

Historiku: Onkologjia si shërbim ka filluar shumë më përpara, por nuk ka pase Klinikë apo Institut Onkologjik dhe këto shërbime janë kryer të shpërndara dhe pa një sistem unik të shërbimeve. Stafi ishte në mënyre ekstreme i pamjaftueshëm.
 Në vitin 2010 fillon centralizimi, proces ky që vazhdon deri në vitin 2012 kur edhe centralizohet komplet dhe kalon në Institutin e Onkologjisë.
Me datë 28 dhjetor 2010 fillon punën Instituti i Onkologjisë. Në vitin 2013 nga Instituti i Onkologjisë i ndërrohet statuti në Klinikën e Onkologjisë.

Radioterapia: është shërbim që nuk ka qenë deri në vitin 2013. Në këtë vit fillon mjekimi i parë me radioterapi kurative. Radioterapia kurative është realizuar për herë të parë nga mjekët onkologë së bashku: Dr. Ekrem Hyseni, Dr. Dafina Ademi, Dr. Ardian Millaku, Dr. Sonja Blakaj dhe Dr. Emine Disha 

Struktura organizative e Klinikës se Onkologjise:

Ne Kliniken e  Onkologjise organizohet puna ne disa sherbime si:

Kimioterapia(terapia me citostatike,terapia hormonale ,target terapia,imunoterapia ,bifosfonatet etj)

Radioterapia si dhe IMRT

Brakiterapia

Sherbimi i Laboratorit

Farmacia dhe salla per pergaditjen e terapise

Fizioterapia

Psikologja Klinike

Sallat per marrjen e Kimioterapise dhe terapive tjera suportive etj

Salla e transfuzionit

Dhomat per planimetri/Konturim dhe dozimetri

Reparti me dy dhoma  me nga 6 shtreter per meshkuj dhe femra

Se pari pacienti lajmrohet ne sportel dhe pastaj vazhdon kontrollen tek specialisti ne ambulancen specialistike te cilat punojn qdo dite pune nga ora 7 deri ne ora 13.

Aty behet kontrolla ,pershkrimi i terapise sipas protokollove nderkombetare ,trajtimi i efekteve anesore ,keshilla dhe follow up.

Ndersa rastet e reja kalojn neper konzilium qe organizohet qdo dite pune ne ora 11 ,ne te cilin marrin pjese perveq Onkologeve /Radioterapeuteve edhe specialistet e Klinikave tjera varesisht nga sistemi qe ka atakuar semundja malinje si :

E Hene-Gjiri

E Marte-Sistemi Respiratore

E Merkure-Trakti gatrointenstinal dhe hepatobiliar

E Enjte-Trakti urinar dhe Gjinekologjik

E Premte -SNQ/Koke qafe/Indet e buta/Lekura,kockat etj

 

 

Ne korrik  2021 ka filuar punen aparatura e re Infinity per Radioterapi

Ne shkurt 2022 eshte trajtu pacienti i pare me metoden  IMRT;

Ne Janar 2021 ka filluar pune Brakiterapia

Orari i punës: Klinika e Onkologjisë punon 24 ore duke perfshi edhe kujdestarine.


Gjatë ndërrimit të Kujdestarise nuk përshkruhen Kimioterapi por vetëm përcjellën rastet që janë duke marrë mjekim me terapi sistemike-kimioterapi dhe radioterapi si dhe trajtmi I efekteve anesore, percjellja e semureve ne repart dhe konsullta brenda dhe jasht Klinike

Stafi:

Drejtori:  U.d.  Dr. Arben Bislimi

Shefa te repartit -4

·         Mjekë specialistë -15

·         Kryeinfermiere e Klinikes -1

·         Kryeinfermiere te repartit -7

·         Infermiere ne Kimioterapi -19

·         Infermiere të radioterapisë -7

·         Fizicienta shefa -2

·         Fizicienta-4

·         Laborant -2

·         Fizioterapeute -2

·         Psikologe klinike -1

·         Me stafin dhe shërbimet e mësipërme Klinika e Onkologjisë jep shërbime për 200 deri 300 pacientë në ditë.