• Emergjenca

  +381 38 500 600
 • Lagjia e spitalit

  Prishtine, 10000
 • I hapur

  24/7

Shërbimi i kardiologjisë me reumatologji pediatrike


Në shërbimin e kardiologjisë me reumatologji pediatrike trajtohen:

·          fëmijët me probleme kardiologjike

·          anomalitë e lindura te zemrës

·          sëmundjet e fituara të zemrës dhe eneve të gjakut

·          cregullimet e ritmit

·          rastet para dhe post operative kardiokirurgjike

·          rastet reumatologjike 

·          ekzaminimet me elektrokardiografi standare

·          Hollter 24 h

·          Ultrazëri i zemrës

·         Testimet e pacemacerit

 

Stafi  i  shërbimit të kardiologjisë me reumatologji pediatrike:

Prof Dr Ramush Bejiqi,pediatër kardiolog - Shef i shërbimit te kardiologjisë me reumatologji

Prof Ass Dr. Ragip Retkoceri – pediatër kardiolog

Ass. Dr. Sci.A rbnore Batalli Këpuska – pediatër reumatolog
Dr. Shukrije Dedinca Borovci – pediatër kardiolog

Dr Aferdita Mustafa – Xhemajli – pediatër

Ass Dr Arlinda Maloku – Çeku – pediatër kardiolog

Ambulanca kardiologjike me reumatologji punon sipas orarit nga ora 10 – 14 :

E hënë: Prof Dr Ramush Bejiqi -  pediatër kardiolog

E marte: Dr Shukrije Dedinca Borovci - pediatër kardiolog

E mërkurë: Prof Ass Dr  Ragip Retkoceri - pediatër kardiolog

E Enjte: Ass Dr Arbnore Batalli Këpuska – pediatër reumatologe

E Premte: Dr Aferdita Mustafa Xhemalji - pediatër

                 Ass Dr Arlinda Maloku Ceku - pediatër kardiolog

 

Echo  kabineti punon sipas orarit nga ora 10 – 14:
Prof ass Dr Ragip Retkoceri - Shef i shërbimit të echo kabinetit:

Pashke Krasniqi - Infermiere

E hënë: Dr Shukrije Dedinca Borovci

E marte: Dr Aferdita Mustafa Xhemalji

                 Ass Dr Arlinda Maloku Ceku

E mërkurë: Prof Dr Ramush Bejiqi

E Enjte:  Prof Ass Dr  Ragip Retkoceri


Infermieret e shërbimit të kardiologjisë me reumatologji  pediatrike:

Merita Bojaxhiu - kryeinfermiere

Zejnepe Gerguri - infermiere

Fatime Baxhaku - infermiere

Syzanë Salihi - infermiere

Rifete Curri - infermiere

Afërdita Saraqi - infermiere

Elhame Krasniqi - infermiere

 

Kontakt telefoni për shërbimin e kardiologjisë me reumatologji 038 500 600 39 66

 

 

Shërbimi i Endokrinologjisë pediatrike

 

Në shërbimin e endokrinologjisë pediatrike trajtohen:

• Diabeti në fëmijëri dhe adoleshencë

• Çregullimet e tiroides

• Hypoglycemia në të porsalindur, infantë dhe fëmijë

• Çrregullimet e rritjes në moshat pediatrike

• Çrregullimet e gjendrës Adrenale

• Sindroma Turner

• Obeziteti në fëmijëri

• Hipertensioni në moshat pediatrike

• Puberteti dhe çrregullimet e tij

• Anomalitë menstruale në moshën adoleshente

Stafi  i  shërbimit të endokrinologjisë pediatrike:

Dr. Hafize Rafuna – pediatër endokrinologe - Shefe e shërbimit të endokrinologjisë pediatrike

Dr. Elida Krasniqi - pediatër

Ass.Dr.Sci. Atifete Ramosaj – pediatër

 

Ambulanca specialistike endokrinologjike:

E hënë: Dr Hafize Rafuna - pediatër endokrinologe

E marte: Dr Hafize Rafuna - pediatër endokrinologe

E mërkure:  Dr Hafize Rafuna - pediatër endokrinologe

E enjete: Dr. Elida Islami – pediatër

E premte: Dr. Elida Islami - pediatër

 

Infermieret e shërbimit të endokrinologjisë pediatrike:

Vlora Gashi Arifi - kryeinfermiere

Hatixhe Zeqiri - infermiere

Vlora Pruthi - infermiere

Valdete Avdyli - infermiere

Ganimete Beha - infermiere

Shkurte Hoxha Berisha - infermiere

 

 

 

 


Shërbimi i gastroenterologjisë  kronike pediatrike

 

Në shërbimin e gastroenterologjisë kronike pediatrike trajtohen:

·          Problemet gastrintestinale

·          Sëmundje të  melqisë

·          Sëmundjet  metabolike

·          Sëmundjet e  rralla

·          Aplikimi i terapisë për sëmundje të rralla varesisht  prej sëmundjes

·          Marrja e lavazhes së lukthit

·          Dhënja e këshillave për ushqim tek  sëmundjet  e caktuara

·          Celiakia

·          Tyrozinemia

·          IBD.

·         Gastroskopia

·         Ultrazëri abdomenit

 

Stafi  i  shërbimit të gastroenterologjisë kronike pediatrike:

Dr Virgjina Hasbahta  - pediatër gastroenterologe – UD Shefe e shërbimit të gastroenterologjise kronike pediatrike

Dr Urata Efendija Beqa - pediatër gastrenterologe

Dr Halim Toro - pediatër  gastroenterolog

Shqipe Kabashi-Cakolli - pediatër

 

Ambulanca specialistike gastroenterologjike punon sipas orarit nga ora 10:00 – 14:00:

E hënë: Dr.Halim Toro - pediatër gastroenterolog

E mërkure: Dr. Urata Efendija Beqa - pediatër gastroenterologe

E enjete:  Dr. Virgjina Hasbahta - pediatër gastroenterologe

 

Infermieret e shërbimit të gastroenterologjisë kronike pediatrike:

Aferdita Obertinca - kryeinfermiere                                    

Vlora Demiri - infermiere

Xhevrije Kutllovci - infermiere

Miradije Zuka - infermiere

Aferdita Bytyqi - infermiere

Fexhrie Gerguri Rudari - infermiere

luljeta Krasniqi - infermiere

Sebahate Mjekiqi - infermiere

Sadbere Zogu - infermiere

Blerina Fetahu - infermiere

 

 

Shërbimi i emergjencë pediatrike

Në shërbimin e emergjencës pediatrike ofrohen këto shërbime:

·         ndihma e parë

·         vlerësohen parametrat vital

·         trajtimi dhe përpunimi laboratorik, klinikë

·         ordinohet terapia me infuzione, kortikoterapi, antibiotik, inhalime dhe medikamente tjera sipas patologjisë

·         reanimimi kardiopulmonar

Stafi i   shërbimit të emergjencës pediatrike:

Dr. AferditaSelmanaj – pediatër -  Shefe e shërbimit të emergjencës pediatrike

Dr. Leonora Zogaj - pediatër

Dr. Enver Hasi - pediatër

Dr. Shqipe Kabashi - pediatër

Dr. Vlora Nimani - pediatër

Dr. Avdi Murati – pediatër

Dr. Arbana Baloku - pediatër

Dr. Minire Çitaku - pediatër

Dr. Afërdita Mustafa - pediatër

Dr. Fitore Abazi - pediatër

Dr. AlbanaXani - pediatër

Dr. Blerta Rugova – pediatër

Dr. Elida Islami – pediatër

Dr. Atifete Ramosaj – pediatër

Infermieret e Shërbimit të emergjences pediatrike:

LavdijeBunjaku – kryeinfermiere

LulePrenaj - infermiere

SelveteKonjusha - infermiere

ArbnoreGashi - infermiere

ShqipeHalimi - infermiere

LavdieBytyqi - infermiere

Vjollca Hajdari - infermiere

ArdianaGrainca - infermiere

RemzijeGjoshi - infermiere

MimozaBunjaku - infermiere

DinoraGrajqevci - infermiere

 

Shërbimi i gjenetikes klinike pediatrike

 

Në shërbimin e gjenetikës klinike pediatrike trajtohen:

·         detekton, diagnostikon dhe trajton foshnje, fëmijë dhe adoleshentë me probleme gjenetike (të lindura) dhe komplikimeve   të tyre

·          detekton, diagnostikon dhe trajton  sëmundjet  e rralla dhe imunodeficiencat  primare

( të të gjitha moshave)

·         merren analizat për diagnostikim të këtyre sëmundjeve: sëmundja Gaucher, sëmundja Pompea, sëmundja Fabry, Mucopolisaharidosa ( për të gjitha tipet)

·         imunodeficiencat primare dhe sëmundjet tjera të rralla

·         Agamaglobulinemia e Brutonit

·         Hyper IgM

·         Hypo IgA

·         Common Variable Imonudeficiency

·         sëmundja granulomatose kronike

·         sëmundja Gaucher

·         sëmundja Pompea

·         sëmundja Fabry

·         mucopolisaharidosat

·         kromozomopatitë dhe sëmundjet gjenike: Sy Down, Sy Turner dhe të  gjitha  sindromat tjera

·         Sëmundjet e trashëguara autosome dominante

·         Sëmundjet e trashëguara autosome recesive

·         Sëmundjet poligjeike

Stafi i shërbimit te gjenetikës:

Dr.mr.sci. Shqipe Spahiu Konjusha pediatër gjenetikist- Shefe e shërbimit  të gjenetikës

Dr. Afërdita Pireva- pediatër

Ambulanca specialistike gjenetike punon sipas orarit nga ora 10:00 – 14:00:

E hënë: Dr.Shqipe Spahiu Konjusha - pediatër gjenetikiste

E marte: Dr.Shqipe Spahiu Konjusha - pediatër gjenetikiste

E merkure:  Dr. Aferdita Pireva – pediatër

E enjete: Dr. Aferdita Pireva – pediatër

E premte: Dr.Shqipe Spahiu Konjusha - pediatër gjenetikiste

Infermieret e shërbimit të gjenetikes klinike:

Shemsije Rexhepi – kryeinfermiere

Valmira Namani - infermiere

Florije Bajrami- infermiere

Rejhan Keçi - infermiere

Ziza Murtezi - infermiere

Mevlude Salihu - infermiere

Kontakt telefoni për shërbimin të gjenetikës 038 500 600 39 01

 

Shërbimi i pulmologjisë me alergologji  pediatrike

 

Në shërbimin e pulmologjisë pediatrike trajtohen:

·         bëhet trajtimi hospitalor i fëmijëve me probleme pulmologjike dhe alergologjike

·         mjekimi i fëmijëve me Fibroz cistike

·         mjekimi i fëmijëve me Tuberkuloz të mushkërive

·         ultrazëri i mushkërive

·         analiza e Klorit në djersë

·         spirometria

·         eozinofilet në hundë

 

Stafi i   shërbimit të pulmologjisë me alergologji   pediatrike:

Dr. Sci. Drita Telaku Qosaj, pediatër pulmolog - Shefe e shërbimit të pulmologjisë pediatrike

Dr. Sci. Hajdin Ymeri – pediatër pulmolog

Dr. Mr.sci. Shendvere Hasani – pediatër pulmolog

Dr. Avdi Murati – pediatër

Dr. Vlora Nimani – pediatër

Ambulanca specialistike pulmologjike me alergologji punon sipas orarit nga ora 10:00 -14:00

E hene: Dr. Vlora Nimani – pediatër

E marte: Dr. Sci. Drita Telaku Qosaj – pediatër pulmolog

E merkure: Dr. Mr.sci. Shendvere Hasani – pediatër pulmolog

E enjete: Dr. Avdi Murati – pediatër

E premte: Dr. Sci. Hajdin Ymeri – pediatër pulmolog  

Infermieret e Shërbimit të pulmologjise pediatrike:

Sadbere Restelica - kryeinfermiere

Sabile Ramabaja - infermiere

Violeta Vokrri - infermiere

Mevlude Shalaku - infermiere

Emine Gërxhaliu - infermiere

Vjollca Berisha - infermiere

Lumnije Krasniqi - infermiere

Blerta Bujupi - infermiere

Lumnije Zogiani - infermiere

Albana Llumnica – infermiere

Hamide Halili - infermiere

Sebahate Fejzullahu – infermiere

Shërbimi i neurologjise pediatrike

 

Në shërbimin e neurologjisë pediatrike trajtohen:

·          fëmijët me probleme neurologjike, sëmundje paroksizmale

·          sëmundjeve neuromuskulare

·          çrregullimet anksiolitike

·          tumoret e sistemit nervor

·          sëmundjet neurodegjenerative

·          sëmundjet inflamatore te sistemit nervor e shumë patologji që kanë të bëjnë

me sistemin nervor dhe atë periferik.

·         Elektroencefalografi standarde, ne gjumë, pas deprivimit te gjumit, monitorimin disa orësh

·         ECHO e SNQ etj.

Stafi i shërbimit të neurologjisë pediatrike:

Prof. Ass. Naim Zeka  pediatër neurolog, Shef i shërbimit të neurologjisë pediatrike

Dr. sci. Abdurrahim Gërguri, pediatër neurolog, UD Shef i shërbimit të neurologjisë pediatrike

Dr Lumnije Islamaj - pediatër

Dr. Leonora Zogaj - pediatër

 

Infermieret e shërbimit të neurologjisë pediatrike:

 

Vjollca Kutllovci Krasniqi - kryeinfermiere

Valbona Berjani - infermiere

Elhame Aliu - infermiere

Shpresa Aliu - infermiere

Aferdita Namani - infermiere

Shpresa Berisha - infermiere

Mirishahe Haliti - infermiere

Adile Bytyci - infermiere

Suada Ferati - infermiere

038 500 600 39 21

Te tjera

Ambulanca neurologjike, punon çdo dite pune nga ora 10 – 14 sipas orarit:

E hënë: Dr. Leonora Zogaj ,Dr. Abdurrahim Gërguri, Dr. Sci.

E marte: Dr Abdurrahim Gërguri Dr. sci

E mërkurë: Dr Lumnije Islamaj, Dr. Abdurrahim Gërguri

E Enjte: Dr. Leonora Zogaj, Dr. Abdurrahim Gërguri, Dr. Sci

E Premte: Dr Lumnije Islamaj, Dr. Abdurrahim Gërguri

EEG kabineti 08 – 14

Kontakt telefoni i EEG kabinetit 038 500 600 39 46

Echo kabineti per SNQ (tru), punon cdo dite pune për rastet e hospitalizuara në repart kurse për rastet ambulantore diten e enjte nga ora 11-14:

 Dr Sci.Abdurrahim Gërguri pediatër neurolog

Infermiere:  Mihane Gashi dhe Aferdita Pacolli

Shërbimi i hemato-onkologjise  pediatrike

 

Në shërbimin e hematoonkologjisë  pediatrike trajtohen:

·          Diagnostikimi dhe trajtimi i Anemive të ndryshme, të lindura dhe të fituara (Anemia sideropenike, Anemia apaltike, Anemia hemolitike autoimmune, Sferocitoza hereditare, Thalasemia major, Thalasemia minor, Anemia te sëmundjet kronike, etj)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Trombocitopenive (Trombocitopenia idiopatike, Purpura Trombotike trombocitopenike, etj)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Limfadenopative (Limfadenitet inflamatore dhe joinflamatore)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Hemofilisë A dhe B

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Koagulopative të ndryshme (Deficienca e Proteinës C, Deficienca e faktorit XIII etj).

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Leukemive me risk standard te fëmijët

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i Limfomave Hodgkin dhe Non-Hodgkin  te fëmijët

·         Diagnositikimi dhe trajtimi i Histiocitozave te fëmijët

·         Diagnostikimi dhe trajtimi në faza të ndryshme, i tumoreve të veshkës (Wilms Tumor, Rhabdoid tumor etj.)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi në faza të ndryshme, i tumoreve të mëlqisë (Hepatoblastoma, Ca. hepatocellulare, etj)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi  në faza të ndryshme, i tumoreve të indeve të buta (Soft tissue Sarcoma, Rhabdomuosarcoma, Neuroblastoma, etj)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi në faza të ndryshme, i tumoreve të eshtrave (Ewing sarcoma, Osteosarcoma etj)

·         Diagnostikimi dhe trajtimi në faza të ndryshme, i tumoreve të vezoreve dhe testiseve

·         Diagnostikimi dhe trajtimi në faza të ndryshme, i tumorëve germinativ

·         Diagnostikimi dhe trajtimi i tumorëve të SNQ në faza të ndryshme  të trajtimit (Astrocytoma, Medulloblastoma, Glioma, Glioblastoma, Ependymoma, Choriocarcinoma plexus choroideus etj)

 

Laboratori në repartin e hemato-onkologjisë pediatrike:

·         Shërbimi i mikroskopisë (Ngjyrosja dhe leximi i strishove të gjakut periferik, ngjyrosja dhe leximi i strishove të aspiratit oseal, leximi i elementeve qelizore të LCS, Procedura e citospinit të LCS etj.

·         Kabineti i Flowcytometrisë (analiza flowcitometrike e gjakut periferik dhe aspiratit oseal me aparatin Flowcytometër, për diagnostikim të Leukemive te fëmijët)

·         Matja e nivelit të Metotrexatit në serum.

 

Kabineti i intervenimeve invazive:

·         Procedura e Punkcionit lumbal dhe dhënia e terapisë citostatike intratekale

·         Procedura e Punkcionit të medullës oseale

·         Procedura e Biopsisë së medullës oseale

·         Shërbimi i ultrazërit të abdomenit

 

Shërbimi i psikologjisë klinike dhe terapia e lojës:

·         Testim dhe vlerësim neuro-psikologjik

·         Testimi  i organicitetit

·         Psikoterapi me pacientët e hospitalizuar dhe ambulantor

·         Këshillimi psikologjik

 

Stafi i sherbimit te hematoonkologjise pediatrike:

Ass. Dr.Sci. Violeta-Grajçevci-Uka, pediatër hematolog, Drejtoreshë e Klinikës pediatrike:

Dr. Bardhyl Abrashi, pediatër-hematolog Shef i shërbimit të hematoonkologjisë

Dr. Rufadie Maxhuni, pediatër  hematologe

Dr. Flora Selimi, PhDc, pediatër hematologe

Dr. Arbana Baloku-Zejnullahu, Mr.Sc., PhDc, pediatër

Dr. Enver Hasi, pediatër

Dr. Albana Xani, PhDc, pediatër

Psikologja e repartit:

Fatime Fejzullahi-Dërguti, Mr.Sc., psikologe

 

Infermieret e  shërbimit të hematoonkologjise pediatrike:

 

Edita Krajkova, kryeinfermiere e shërbimit të hematologjisë pediatrike

Antoneta Gashi, kryeinfermiere e shërbimit të onkologjisë pediatrike

Vjollca Maloku-Ramadani - infermieria e ambulantës specialistike të hemato-onkologjisë

Arlinda Sylejmani-Xheladini, teknike-laborante

Elife Reçica - infermiere

Minire Huniler - infermiere

Vlora Shala - infermiere

Syzana Zymberi - infermiere

Lumturije Llumnica - infermiere

Trimona Behxheti - infermiere

Malesore Vitia - infermiere

Lirie Trolli - infermiere

Valdete Gashi - infermiere

Azemine Haliti - infermiere

Emine Gashi - infermiere

Lumnije Gërguri - infermiere

Nushe Sinanaj - infermiere

Vlora Hyseni - infermiere

Rabije Ibishi - infermiere

Vlora Bikliqi - infermiere

Mirishahe Berisha – infermiere

 

Ambulanca specialistike hemato- onkologjike pediatrike punon sipas orarit:

 

E Hënë:      Ass.Dr. Violeta Grajçevci-Uka, Dr.Sc. pediatër hematologe

                                Dr. Albana Xani, PhDc, pediatër

E Martë:     Dr. Rufadie Maxhuni, pediatër hematologe

E Mërkurë: Dr. Bardhyl Abrashi, pediatër hematolog

                                 Dr. Arbana Baloku-Zejnullahu, Mr.Sc., PhDc, pediatër

E Enjte:       Dr. Flora Selimi, PhDc, pediatër hematologe

E Premte:    Dr. Enver Hasi, pediatër

 

Shërbimi   i kujdesit inteziv  pediatrik

Në shërbimin e kujdesit intenziv pediatrik trajtohen:

·         diagnostikohen dhe   trajtohen fëmijet e moshës 28 dite -18 vjeç, në gjendje  shumë të rëndë  dhe  mesatarishtë të rëndë shendetesore

·         realizohen ekzminime të ndryshme diagnostike tek fëmijët e rëndë: egzaminime te ndryshme laboratorike, radiologjike(rengen,CT. mri) ,ultrasonografike( ultrazeri I abdomenit, I mushkerive, I zemres, I trurit) , kultura te ndryshme mikrobiologjike , punksione (lumbale, abdominale, torakale) . Vendosjen e vijave periferike venoze, vijave qendrore  venoze, vijes intraoseale, intubime,vendosje  kateterve urinar, sonda nazogastrike,  vendosjen e drenave (torakal ,abdominal) , ushqyerjen enterale dhe parenterale, lvazha gastrike, perkujdesje ndaj plageve, e shume procedura tjera te tjera qe nevojitet per diagnostifikim, moniorim  dhe trajtim te pacienteve

·         Behet monitorim te vazhdueshem te parametrave vital tek pecientet e rende.

Ky repart ofron sherbime te kujdesit terciar per per keto patologji:

 • femijet me  semundje  te renda kardio-respiratore te cilet  kane nevoje per mbeshtetje te avancuar kardiake dhe respiratore  si  reanimim kardiorespirator, (ventilim mekanik, CPAP , oksigjenoterapi )
 • femijet me çrregullime te renda hemodinamike,
 • femijet me dehidrime te renda qe percillet me çregullime renda te elektroliteve dhe statusit acido-bazik ,me çrregullime te renda metabolike dhe semundje kronike gastro-hepatologjike
 • femijet me patologji te rende neurologjike çrregullime te  te vetedijes ( kome , stupor, status konvulziv ) 
 • semundjet  infektive  te renda ( sepse , meningjit etj) ,
 • çrregullimet e ndryshme endokrinologjike te cilet rrezikojn jeten e femijeve.
 • semundjet nefrologjike qe kerkojne trajtim intenziv.
 • trajtimi  postoperative dhe postraumatik   i femijeve ne gjendje te rende .
 • intoksikimet me substance te ndryshme , 
 • trajtimi intenziv  I femijeve  me  semumndje malinje  dhe hematologjike, te cilat kane komplikacione te ndryshme, 

Stafi i shërbimit të kujdesit intenziv pediatrik:

Dr.Petrit Gjaka – pediatër, Shef  i shërbimit të kujdesit intenziv pediaitrik

Dr.Mergime Batusha – pediatër

Dr.Ajshe Berisha- pediatër

Ass.Dr.Sci.Alije Keka –Sylaj- pediatër

Dr.Emir Behluli – pediatër

 Ass. Dr.Qendresa Beqiraj –Zeqiraj- pediatër

Dr .Dafina Shatri –Sogojeva – pediatër

Infermieret e shërbimit të kujdesit intenzivë pediatrike:

Gjyle Vrajolli - kryeinfermiere

Hykmete Hajrizi –infermiere

Shpresa Haziri –infermiere

Shpresa Sijarina-  infermiere

Shpresa Statovci – infermiere

Selvije Bajrami- infermiere

Fikrije Gashi – infermiere

Fexhrije Kalaja –  infermiere

Luljeta Sinani- infermiere

Antigona Mekolli –  infermiere

Hajrije Bislimi- infermiere

Gjyle Kasytati- infermiere

Fitore Shamolli – infermiere

Gezim Beqiri-  infermiere

Fitore Asllani -  infermiere

Rina Mustafa – infermiere

 

 

 

Shërbimi   i Gastroenterologjisë akute pediatrike:

Në shërbimin e Gastroenterologjisë akute trajtohen:

·         diagnostikon, trajton dhe foshnjet dhe fëmijët deri në moshën18 vjeç me sëmundje gastroenterologjike dhe hepatike.

·         Ofron shërbime gjithë përfshirëse spitalore, ambulatore dhe laboratorike për trajtimin e foshnjave, fëmijëve dhe adoleshentëve me çrregullime gastrointestinale, sëmundje të mëlçisë dhe funksion ekzogjen të pankreasit. Gjithë ashtu në kuadër të shërbimeve kryhen edhe konsullatat profesionale brenda dhe jashtë klinikës.

·         Diarrea acute

·          Diarre kronike dhe çrregullime të keqpërthithjes

·         Dhimbje akute dhe të përsëritura të barkut

·         Kapsllëku

·         Mosmbajtje e jashtëqitjes (defekimi pakontrrolluar|)

·         Refluksi gastroezofageal

·         Alergjitë ushqimore

·         Gastrititi

·         Sëmundje e Celiakise

·         Crregullimet e të ngrënit

·         Sëmundje acute dhe kronike të mëlçisë

·         Sëmundjet e pankreasit, traktit biliar dhe fshikëzës së tëmthit

·         Vështirësite e hershme dhe çrregullime të të ngrënit

·         Vështirësitë e të ushqyerit

·         Vlerësimi dhe këshillimi i të ushqyerit

·         Vlerësimi i saktë i gjendjes ushqimore të fëmijës

·         Zverdhja e zgjatur

Përveç mjekimit hospitalor kryhen edhe shërbime ambulatore. Ambulanca specialistike gastroenterologjike punon dy ditë në javë, te marten dhe të premten.

Stafi i shërbimit te gastroenterologjise pediatrike:

Dr Teuta Hoxha- Kamberi, Dr Sci, pediatër gastroenterolog, UD Shef I sherbimit te gastroenterologjise acute

Prof Ass Dr Vlora Ismaili-Jaha, pediatër gastroenterolog

Dr Avdi Avdiu, pediatër

Dr Arsim Mejzinolli, pediatër

Dr Minire Çitaku, pediater.

Infermieret e gastroenterologjisë akute pediatrike:

Naime Hajdari - kryeinfermiere

Qefsere Shala - infermiere

Hasije Qyqalla - infermiere

Fitnete Jerliu-Kasumi - infermiere

Shqipe Jerliu - infermiere

Mergime Zhitija - infermiere

Elhame Hasanaj - infermiere

Albana Agaj-Salihaj- infermiere 

Vlora Berisha - infermiere

Selvete Arifi - infermiere

Gresa Halilaj – infermiere

Kontakt telefoni për shërbimin e gastroenterologjisë akute  038 500 600 39 07

 

Shërbimi i nefrologjisë pediatrike

Në shërbimin e nefrologjisë trajtohen:

·         diagnostifikim dhe trajtimi I fëmijëve me sëmundje renale

·         sëmundje të rralla

·         fëmijë pas transplantimit të veshkave

·         hemodializa

 

Stafi i shërbimit të nefrologjisë  pediatrike:

Prof.dr. Lidvana Spahiu pediatër nefrolog

Dr. Blerta Rugova pediatër

Dr Fitore Abazi pediatër

Ambulanca specialistike nefrologjike pediatrike punon sipas orarit 10:00 -14:00

>>>> 

Infermieret e nefrologjisë pediatrike:

Qefsere Saliu – kryeinfermiere

Nurimane Haradinaj Leci – infermiere hemodializë

Dafina Gashi – infermiere hemodializë

Jehona Toplana – infermiere

Iliriana Hajdari – infermiere

Liridna Pecani Franca – infermiere

Lumturije Krasniqi – infermiere