• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

589 pacientë po trajtohen në ShSKUK nga Covid-19

Në klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme ka vazhduar të ulet numri i rasteve të spitalizuara me Sars-Cov-2.

Nga raportimet e datës 29 prill 2021, numri i përgjithshëm i pacientëve që janë në trajtim është 589, ku prej tyre, 471 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 37 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 451 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë Në QKUK janë të shtrirë 242 pacientë 11 prej tyre në gjendje të rënduar 176 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 193 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 91 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 45 pacientë Klinika Infektive III ( Interno), 7 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 81 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 10 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 347 pacientë 26 prej tyre në gjendje të rënduar 295 të konfirmuar pozitivë 258 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 54 pacientë Spitali i Gjakovës, 60 pacientë Spitali i Pejës, 87 pacientë Spitali i Gjilanit, 51 pacientë Spitali i Ferizajt, 444 pacientë Spitali i Mitrovicës, 41 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 10 pacientë