• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

528 pacientë në trajtim në klinika Covid dhe spitalet e përgjithshme

Klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme vazhdojnë të trajtojnë numër të konsiderueshëm të pacientëve nga Sars- Cov-2.

Bazuar në raportet e datës 2 maj 2021 në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 528 pacientë, prej tyre 431 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 416 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 229 pacientë 14 prej tyre në gjendje të rënduar 169 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 197 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 92 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 36 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 84 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 4 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 5 pacientë Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 299 pacientë 22 në gjendje të rënduar 262 të konfirmuar pozitivë 219 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 48 pacientë Spitali i Gjakovës, 57 pacientë Spitali i Pejës, 73 pacientë Spitali i Gjilanit, 40 pacientë Spitali i Ferizajt, 36 pacientë Spitali i Mitrovicës, 35 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 10 pacientë