• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

414 pacientë në trajtim në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

Vazhdon trendi i rënies së numrit të pacientëve që po kërkojnë spitalizim në kuadër të klinikave COVID në QKUK dhe spitalet e përgjithshme.

Bazuar raportet e datës 8 maj 2021 nga të gjitha njësitë që trajtojnë pacientë në COVID në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 414 pacientë, 297 pacientë janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 28 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 307 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 175 pacientë 13 prej tyre në gjendje të rënduar 108 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 135 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 85 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 13 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 62 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 1 pacient Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 239 pacientë 15 në gjendje të rënduar 189 të konfirmuar pozitivë 171 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 43 pacientë Spitali i Gjakovës, 36 pacientë Spitali i Pejës, 54 pacientë Spitali i Gjilanit, 37 pacientë Spitali i Ferizajt, 35 pacientë Spitali i Mitrovicës, 28 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 6 pacientë