• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

114 pacientë në trajtim nga COVID-19

Stafi shëndetësor i klinikave COVID të QKUK-së dhe i spitaleve të përgjithshme po trajton 114 pacientë, thotë raporti i punës për datën 9 qershor 2021.

Prej tyre, 36 janë të konfirmuar me COVID-19, 2 janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 77 nën asistim të oksigjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 75 pacientë: 1 pacient është në gjendje të rënduar 19 janë të konfirmuar me Sars Cov-2 57 janë me oksigjeno-terapi. Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave: Klinika Infektive, 19 pacientë, 1 në gjendje të rëndë Klinika e Pulmologjisë, 56 pacientë Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 39 pacientë: 17 të konfirmuar pozitivë 20 me oksigjeno-terapi. 1 në gjendje të rëndë Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme: Spitali i Prizrenit, 6 pacientë Spitali i Gjakovës, 1 pacientë Spitali i Pejës, 18 pacientë Spitali i Gjilanit, 4 pacientë Spitali i Mitrovicës, 4 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 6 pacientë