• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

676 pacientë në trajtim nga COVID-19

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, bazuar në raportin e datës 27 prill 2021, vërehet ulje e numrit të pacientëve që po trajtohen në klinikat e QKUK-së, por edhe spitalet e përgjithshme.

542 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 27 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 526 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë Në QKUK janë të shtrirë 287 pacientë 15 prej tyre në gjendje të rënduar 210 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 236 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive 101 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 59 pacientë Klinika Infektive III ( Interno) 13 pacientë Klinika e Pulmologjisë me 81 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 16 pacientë + 2 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 15 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 389 pacientë 22 prej tyre në gjendje të rënduar 332 të konfirmuar pozitivë 290 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 58 pacientë Spitali i Gjakovës, 74 pacientë Spitali i Pejës, 87 pacientë Spitali i Gjilanit, 62 pacientë Spitali i Ferizajt, 46 pacientë Spitali i Mitrovicës, 45 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 17 pacientë