• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

545 pacientë në trajtim në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

Sipas raportimeve të datës 3 maj 2021 nga klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme , në tërë Shërbimin Spitalor Klinik dhe Univeristar të Kosovës janë në trajtim 545 pacientë nga Sars- Cov-2, 438 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 419 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 231 pacientë 13 prej tyre në gjendje të rënduar 171 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 194 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 93 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 37 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 82 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 13 pacientë + 3 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 2 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 314 pacientë 20 në gjendje të rënduar 267 të konfirmuar pozitivë 225 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 47 pacientë Spitali i Gjakovës, 64 pacientë Spitali i Pejës, 75 pacientë Spitali i Gjilanit, 41 pacientë Spitali i Ferizajt, 38 pacientë Spitali i Mitrovicës, 37 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 12 pacientë