• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

550 pacientë në trajtim në klinikat Covid dhe spitalet e përgjithshme

Bazuar në raportet e datës 4 maj 2021 nga të gjitha njësitë që trajtojnë pacientë në COVID në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, në trajtim janë 550 pacientë.

452 pacientë janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 31 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 417 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 226 pacientë 13 prej tyre në gjendje të rënduar 175 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 182 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 94 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 34 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 79 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 2 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 3 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 324 pacientë 18 në gjendje të rënduar 277 të konfirmuar pozitivë 235 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 51 pacientë Spitali i Gjakovës, 68 pacientë Spitali i Pejës, 74 pacientë Spitali i Gjilanit, 40 pacientë Spitali i Ferizajt, 38 pacientë Spitali i Mitrovicës, 38 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 13 pacientë