• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

421 pacientë po trajtohen në klinikat COVID dhe spitalet e përgjithshme

Vazhdon të shënoj rënie numri i pacientëve që po trajtohen në klinikat COVID dhe spitalet e përgjithshme në kuadër të ShSKUK-së.

Nga raportet e datës 7 maj 2021 nga klinikat COVID të QKUK-së dhe spitalet e përgjithshme, janë duke u trajtuar 421. 344 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 35 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 306 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë. Në QKUK janë të shtrirë 196 pacientë 14 prej tyre në gjendje të rënduar 140 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 157 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive, 90 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 16 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 70 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 15 pacientë + 3 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 1 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 4 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 225 pacientë 17 prej tyre në gjendje të rënduar 204 të konfirmuar pozitivë 149 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 51 pacientë Spitali i Gjakovës, 36 pacientë Spitali i Pejës, 63 pacientë Spitali i Gjilanit, 35 pacientë Spitali i Ferizajt, 34 pacientë Spitali i Mitrovicës, 32 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 8 pacientë