• Emergjenca

    +381 38 500 600
  • Lagjia e spitalit

    Prishtine, 10000
  • I hapur

    24/7

Covid-19: ShSKUK po trajton 713 pacientë

Në klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme, bazuar në raportimet e datës 25 prill 2021, janë duke u trajtuar 713 pacientë.

598 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë 36 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore 563 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë Në QKUK janë të shtrirë 288 pacientë 15 prej tyre në gjendje të rënduar 226 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë 248 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave Klinika Infektive,109 pacientë Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 63 pacientë Klinika Infektive III ( Interno) 12 pacientë Klinika e Pulmologjisë, 83 pacientë Mjekimi Intensiv -COVID, 16 pacientë + 4 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive Klinika e Pediatrisë, 4 pacientë Klinika e Gjinekologjisë, 1 paciente Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 425 pacientë 21 prej tyre në gjendje të rënduar 372 të konfirmuar pozitivë 315 me oksigjeno-terapi Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme Spitali i Prizrenit, 55 pacientë Spitali i Gjakovës, 73 pacientë Spitali i Pejës, 95 pacientë Spitali i Gjilanit, 78 pacientë Spitali i Ferizajt, 58 pacientë Spitali i Mitrovicës, 45 pacientë Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë